Geniet vandaag en morgen van het stralende weer: "Daarna grillige buien"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het wordt vandaag, en ook nog morgen, stralend weer. Je gaat zeker de lentekriebels nog eens voelen.

Vandaag en morgen worden twee stralende dagen. De zon schijn volop en de lentekriebels steken de kop op. "Let er wel een beetje op dat je je huid niet verbrand", waarschuwt weervrouw Jill Peeters bij VTM-Nieuws. "Einde maart, begin april kan de zon je huid verbranden. Het is de eerste zon en die is echt verradelijk."

"In het westen van het land hangt er nog bewolking, maar elders zijn we wel zonnig van start gegaan. In de loop van de namiddag krijgen we te maken met stapelbewolking. Het is een rustig weertje. Aan de kust is het 12 graden en in het binnenland kan het opwarmen naar zo'n 17 graden."

Volgende week
"Ook zaterdag wordt het een zonnige dag met een zelfde temperaturen. Misschien dat er zondagochtend een beetje regen kan vallen. Dan zitten we wel in een andere luchtsoort en verliezen we 6 graden."

"Begin volgende week wordt het stukken wisselvalliger. We krijgen dan te maken met grillige buien. Donderdag wordt het iets droger. Maar laten we niet te ver vooruit kijken. Dat is een wijze raad en niet alleen op weerkundig vlak."