VTM

Roel Vanderstukken spreekt zijn steun uit voor klimaatspijbelaars: “Dus stopt daar mee en zwijg gewoon”

bron: Primo
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Roel Vanderstukken spreekt openlijk zijn steun voor de klimaatspijbelaars. Hij haalt uit naar de politici in ons land.

“Geef mij maar de leerlingen en studenten die elke donderdag consequent op straat komen. Ze doen er niemand kwaad mee. Ik heb nog geen ruit zien sneuvelen. En ik heb nog niemand niet naar z’n werk kunnen gaan door ‘n klimaatmars. Dus zwijg gewoon en stop met kritiek te geven op hen”, klinkt het bij Roel Vanderstukken in Primo.

“Laat die jonge mensen gewoon doen! Er hangt alleen maar positiviteit, maar wat probeert men te doen? Men probeert het zo negatief mogelijk voor te stellen. Bij andere betogingen of acties, die over veel minder gaan dan het milieu, en het redden van onze planeet, hoor je politici niet.”

“Weet je waarom de politiek niet reageert? Het gaat over veel grotere dingen dan wij kunnen vermoeden. Het gaat over lobby’s, over geld. Over taksen op benzine, taksen op elektriciteit. De elektriciteit is nog nooit zo duur geweest. Waarom? Omdat de taksen veel hoger zijn geworden. Elk land moet zijn neus boven water trachten te houden en dat is nu net het probleem. Het is iedereen tegen elkaar op. Mocht Europa echt Europa zijn, met één president, was het allemaal veel simpeler geweest.