VTM

Roel Vanderstukken is het er totaal niet mee eens: “Sorry, ik zal dat zelf wel bepalen”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Medialaan
Mogen bekende Vlamingen zo maar foto’s van hun kinderen posten op hun Instagram? Heel wat mensen vinden dat ze daar eerst de toestemming van hun kinderen voor moeten vragen.

Roel Vanderstukken heeft op zijn Instagram ruim 70.000 volgers. Hij durft daar ook al eens een foto te plaatsen van zijn zonen Toots (8) en Ramses (3). “De term sharenting is mij eigenlijk onbekend’, zegt Roel in TV- Familie. “Maar uiteraard denk ik altijd eerst na voor ik een foto post, en zeker ook als het een foto van m’n zonen is. Al vind ik dat je hier niet al te zwaarwichtig over moet doen.” 

“Er zijn al genoeg holle problemen in de wereld, we moeten er niet nóg meer in het leven roepen. Oké, zodra een kind oud genoeg is om zélf z’n weg te vinden op de sociale media, vind ik dat je daar rekening mee houdt. Net zoals ik ook vind dat mensen een beetje met mij rekening zouden moeten houden.”
(Lees verder onder de foto)

Al gebeurt het ook wel dat mensen zonder toestemming een foto maken van Roel en die dan plaatsen op de sociale media. “Ik weet dus niet of dit zogeheten probleem specifiek naar kinderen toe moet worden bekeken’, vindt Roel Vanderstukken

“Volgens mij geldt dit evenzeer voor volwassenen. Het heeft gewoon met gezond verstand, beleefdheid en respect te maken. Onze Toots vindt het wel fijn als ik een foto van hem post op zijn verjaardag. Maar hij is daar verder niet zo mee bezig. Waarom zouden we er dan fuss over maken? ‘Pff, tegenwoordig mag precies niets meer. Sorry, ik zal zélf wel bepalen wat kan en niet kan. En wees gerust: ik voel dat best goed aan."