Anuna De Wever mengt zich nu ook in het migratiebeleid: “Niet zo’n groot probleem in België! Het is onze plicht hen te helpen”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever heeft in Humo enkele opmerkelijke uitspraken gedaan. Ze spreekt zich onder meer uit over het migratiebeleid in België.

“Ik voer graag een debat”, zegt Anuna De Wever in Humo. “Zeker als het over politiek gaat. “Ik heb er zelfs mijn eindwerk over gemaakt. Twee jaar aan gewerkt! Migranten en vluchtelingen zijn echt niet zo’n groot probleem in België als sommige politici laten uitschijnen. We vangen hier amper 30.000 mensen op.” 

“De meerderheid van de vluchtelingen, ik geloof 86 procent, wordt in ontwikkelingslanden opgevangen, niet in rijke landen. Het enige Europese land in de top 10 is Duitsland, met bijna 500.000 vluchtelingen. Just saying. Die mensen ondernemen een levensgevaarlijke reis en zitten hier dan in de miserie.” 

“Het is onze plicht om hen te helpen. En trouwens, politici die zich zorgen maken over het aantal vluchtelingen zetten zich maar beter in voor het klimaat. De stroom klimaatvluchtelingen die op ons afkomt is gigantisch."