Waarschuwing voor wie dit weekend naar zee trekt: 'Het is op eigen risico'

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het belooft een bijzonder zomers weekend te worden. De verwachting is dan ook dat veel Vlamingen het weekend gaan doorbrengen aan de kust.

Zaterdag kan de temperatuur al stijgen naar zo'n 25 graden. Zondag kan het lokaal zelfs 30 graden worden. Dan kan de kust verkoeling bieden. En wat is er dan leuker dan een heerlijke duik in het water te nemen? Let wel heel goed op waar je dit gaat doen.

Zaterdag kan de temperatuur al stijgen naar zo’n 25 graden. Zondag kan het lokaal zelfs 30 graden worden. Dan kan de kust verkoeling bieden. En wat is er dan leuker dan een heerlijke duik in het water te nemen? Let wel heel goed op waar je dit gaat doen.

In Blankenberge, De Haan, Knokke-Heist, Koksijde en Oostende kan je dit op een veilig manier doen, staat er te lezen bij De Morgen. Dat is anders in Bredene, De Panne, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. Daar zijn er pas over twee weken redders aanwezig. ‘Hier zwem je dus op eigen risico’, waarschuwt de krant.

Als je gaat zwemmen hou je er ook best rekening mee dat het zeewater nog eerder aan de koele kant is. Het zeewater bedraagt nog maar 16 graden. De NMBS zet dit weekend alvast extra treinen in naar de kust, goed voor zo’n 7.000 extra plaatsen. Daarnaast verhoogt de NMBS de capaciteit van een aantal reguliere treinen tussen Antwerpen-Centraal en Oostende.

Tags zomer nmbs kust