Van hem kreeg Charles Michel nog geen felicitaties: “Wat een klein kind is dat toch”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gisterenavond kwam het nieuws dat Charles Michel de nieuwe president van Europa wordt. Tot vanochtend had hij nog van geen enkele Franstalige partijvoorzitter felicitaties gekregen. Ondertussen is dat wel gebeurd, op één iemand na: Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet. Van zijn kant blijft het opvallend stil.

Het duurde wat langer maar ondertussen hebben de Franstalige partijvoorzitters ook hun felicitaties overgebracht aan Michel. Hij ontving felicitaties van PS-voorzitter Di Rupo, Olivier Maingain van Défi, cdH-collega Maxime Prévot, en PTB-kopstuk Raoul Hedebouw. Ook andere Franstalige politici feliciteerden hem, zoals voormalig cdH-voorzitter Benoît Ludgen en fractieleidster Catherince Fonck.

Maar heel opvallend: Jean-Marc Nollet van Ecolo heeft nog altijd geen felicitaties aan het adres van Charles Michel getweet. De andere voorzitter van Ecolo, Zakia Khattabi tweette wel, maar enkel om te zeggen dat “de N-VA haar grootste bondgenoot is kwijtgespeeld”. De reden waarom hij op twitter met geen woorden rept over de benoeming van Michel is onduidelijk. Maar het is geen geheim dat de verhouding tussen de MR en Ecolo bijzonder gespannen is sinds de MR als enige Franstalige partij met de N-VA in een regering stapte.

Het nieuws dat Nollet nog steeds niet getweet heeft leidt voornamelijk tot negatieve reacties, gaande van “dat getuigt van weinig opvoeding, echt zeer kinderachtig” tot “wat een jaloezie”. Toch zijn er ook mensen die daar niks anders zoeken: “Misschien heeft hij hem wel persoonlijk gefeliciteerd. Er bestaan nog andere manieren van communiceren dan twitter hoor”. Anderen zeggen dan weer eerlijk dat Michel van hen ook geen felicitaties had gekregen: “Hij heeft het land verraden door het Marrakech-pact door onze strot te duwen, en dat allemaal voor een topjob in Europa”.