Zware beschuldigingen aan adres van Charles Michel: "Hij is het aan het verwaarlozen"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Pas op 1 december wordt Charles Michel (MR) officieel voorzitter van de Europese Raad. Toch houdt de premier zijn agenda niet meer vrij voor zijn huidige job en wil jij in november al aftreden.

Het is al de vierde keer dat hij dit jaar het vragenuurtje in de Kamer mist. En deze keer wist niemand wat hij dan wel aan het doen was. Toch heeft zijn partij MR, geen plannen om hem vroeger dan december te vervangen.

“Op woensdag krijgen we op de conferentie van de voorzitters altijd een lijst met afwezige minister. In tegenstelling tot de voorbije weken stond Michel daar dit keer niet op. Toch heeft hij zijn kat gestuurd”, volgens N-VA-fractieleider Peter De Roover.

Hij vertikt het
Leden van de Kamer beschuldigen hem van verwaarlozing. Hij zou het vertikken om te antwoorden op de vragen over Catalonië. “Hij weigert gewoon inhoudelijk op de vraag te antwoorden omdat hij geen stelling wil innemen over de gewelddadige repressie van een politieke beweging in een EU-lidstaat”, klinkt het.

Zijn partij neemt het voor hem op en zegt dat de premier wel “andere zaken aan zijn hoofd heeft dan telkens dezelfde vragen over de Catalaanse kwestie”. De partij maakt dan zeker geen aanstalten om Michel vroeger te laten aftreden. Toch wil Michel al in november aftreden.