Premier Michels geduld wordt op de proef gesteld: “Ik kan het getreuzel niet aanzien”

bron: Newmonkey
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Aftredend premier Charles Michel maakt zich druk in de aanslepende regeringsvorming. Hij uit dan ook zijn enorme frustratie maar het heeft 'geen zin om nu schoonmoeder te spelen', zegt hij zelf.

Premier Charles Michel vertrekt op 1 december naar de Europese Unie. Momenteel kan hij niet anders dan hopeloos toekijken naar de regeringsvormig die volgens velen al veel te lang duurt. Volgens bronnen zou hij echt gechoqueerd zijn door de permanente weigering om tot serieuze onderhandelingen over te gaan tussen PS en N-VA. 

Zelf spreekt hij over “des caprices politiques”. Daarmee doelt hij op de politieke grillen en permanente spelletjes. Waar hij helemaal niet tegen kan is de vaststelling dat er een soort nalatigheid, een acceptatie is dat België geen regering heeft. “Het wordt bijna als folklore aanvaard”, klinkt het.

Omdat er nog steeds geen uitkomst is, beginnen sommigen al te fantaseren over andere scenario’s. Zo zou het wel eens kunnen dat de regering toch op zoek zal moeten gaan naar hulp vanuit de Kamer om die begroting toch gestemd te krijgen.