Tweet van Vlaams Belanger zorgt voor veel verontwaardiging: "Misselijkmakend"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sam Van Rooy, Parlementslid van Vlaams Belang, is op een negatieve manier in het nieuws gekomen. Hij stuurde een tweet de wereld in die nogal voor veel verontwaardiging heeft gezorgd.

In Utrecht is er een zwembad waarbij jongeren en gezinnen aparte zwemtijden hebben gekregen. Sam Van Rooy begrijpt dat niet en stuurde een tweet de wereld in: "Ik ken nog wel een 'zwembad' waar deze 'lastige jongeren' helemaal apart in hun 'eigen zwemtijd' mogen gaan zwemmen: de Middellandse Zee."

Dat is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten omdat ze dachten dat dit eeen verwijzing was naar de verdrinkingen in die zee. Ook N-VA-fractieleider Matthias Diependaele vond dit niet kunnen en noemde de tweet "misselijkmakend".

Verkeerde interpretatie

Volgens Sam Van Rooy wordt de tweet verkeerd geïnterpreteerd. "Ik wil zeggen dat ik dat tuig, dat voor het overgrote deel Marokkaan is, uit de zwembaden en uit ons land wil. Aan de Middellandse zee zwemmen er elke dag veel toeristen. Ik heb dus nergens een verwijzing gedaan naar de verdrinkingen", aldus Sam Van Rooy in Het Nieuwsblad