Advocaat is iets heel veronrustend opgevallen bij moordenaar van Julie Van Espen: Dit is er aan de hand

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Vanochtend moet Steve Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen, opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Die zal allicht zijn opsluiting met een maand verlengen.

De familie van Julie Van Espen heeft deze week ook het dossier mogen inkijken. "Er staat niets in wat wij nog niet wisten", zegt hun advocaat John Maes aan Het Laatste Nieuws. "Ik verwacht dat het onderzoek nog voor het einde van het jaar rond zal zijn. Belangrijk wordt de visie van de psychiaters. Er zitten nog geen psychiatrische verslagen in het dossier."

In 2016 werd Steve Bakelmans toerekeningsvatbaar verklaart na de verkrachting van zijn ex. Daar kreeg hij van het Hof van beroep eerder al 5 jaar cel voor. Bakelmans kan nog wel in cassatie gaan tegen die uitspraak. Als hij dat niet doet, zal het dossier van 2016 met psychiatrisch verslag, toegevoegd worden aan het moordonderzoek over Julie.

"Op het hof van beroep maakte Bakelmans een gelaten indruk. Maar ik heb hem ook gezien op de reconstructie voor de moord op Julie. Hij is gewiekst, slim, weet wél waarmee hij bezig is. Hij probeert mensen om de tuin te leiden. Ik vrees dat de psychiater in 2016 het gevaar op recidive heeft onderschat."