Politicus die opkomt voor Vlaams Belang met de grond gelijk gemaakt: “Een randdebiel”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een politicus van Vlaams Belang heeft er aardig van langsgekregen. Het gebeurde door een leerkracht van het Atheneum in Mariakerke (Gent).

De leerkracht zei voor haar klas wat ze van Dries Van Langenhove vond. Ze noemde hem “een randdebiel”. Dries Van Langenhove kwam het ook ter oren en besloot een klacht in te dienen tegen de leerkracht, staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De feiten vonden in januari plaats tijdens een les zedenleer in het zesde middelbaar, tijdens een discussie over de politiek. Een leerling maakte toen stiekem een filmpje van de leerkracht. 

Geen sancties
De hele zaak werd doorverwezen naar de commissie Zorgvuldig Bestuur. Die commissie heeft nu ook een besluit genomen. “De betrokken leerkracht heeft op een ­ontoelaatbare wijze gehandeld door met haar uitspraken een oordeel uit te spreken over de verzoeker en daarbij diens politiek gedachtegoed te viseren”, zegt de commissie. 

Er komen geen sancties voor de school omdat die al voldoende heeft ingegrepen. Zowel de leerkracht als de leerlingen moesten toen een ­verplicht begeleidingstraject volgen.