Op één van drukste dagen van het jaar is er chaos ontstaan op luchthaven van Zaventem: Dit is er aan de hand

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is grote chaos ontstaan op de luchthaven van Zaventem. Er zijn problemen opgedoken met de bagage-afhandeling voor vertrekkende passagiers.

Er zijn nu al vertragingen en sommige vluchten zijn gewoon vertrokken zonder bagage. Het computersysteem kan niet meer 'lezen' welke bagage naar welke vlucht moet. De bagage moet daarom manueel worden ingecheckt en medewerkers van de luchtvaartmaatschappijen helpen de koffers naar de vliegtuigen brengen. In de vertrekhal stapelt de bagage zich op, laat VRTNWS weten.

Intussen zouden de problemen opgelost moeten zijn. De wachttijden lopen wel op. Een vijftigtal vluchten kampen ook al met vertraging. Die vertraging bedraagt gemiddeld een goede twintig minuten. Sommige vluchten vertrekken zonder bagage.

Vandaag is een zeer drukke dag op Brussels Airport. Met de start van het bouwverlof vertrekken veel mensen op vakantie. Er worden ruim 78.000 mensen verwacht op de luchthaven, van er wie meer dan 40.000 moeten vertrekken. Voor mensen die aankomen is er geen probleem voor de bagage-afhandeling.