Bijzonder schokkend: Kind van deze erg jonge leetijd pleegt al winkeldiefstal, samen met zijn moeder

bron: RTV
door: PMN
Afbeelding bron: RTV
Bij kledingzaak Mio Caro in Westerlo zijn er deze week dieven langgewenst. Het ging om een moeder en haar nog jonge zoon.

Het was op het moment van de diefstal erg druk in de winkel. Een vrouw met haar zoontje van zeven jaar kwamen ook de winkel binnen. Winkelbediende Kirsten De Weerd zag alles gebeuren.

"Ik was aan het afrekenen met klanten, toen ik een mevrouw zag staan die naar een kleedje aan het kijken was", doet Kirsten haar verhaal bij RTV. "Maar ze deed dat op een heel rare manier." Zonder dat iemand het merkt, geeft de moeder haar zoontje een stapel kleren. Het kind loopt ermee naar buiten.

Vluchten
Maar net op dat moment komt ook de uitbaatster van de winkel aangereden op de parking. Zij merkt de diefstal wel op. Het kind loopt naar een auto toe op de parking. "Mijn bazin zag dat daar drie volwassen mannen in die auto zaten", gaat Kirsten verder. De vrouw is ook kunnen vluchten. Kirsten is erg onder de indruk dat de daders een kind van zeven jaar de diefstal lieten plegen. "Die beseffen niet wat ze doen. Ik vind het heel erg."

De politie onderzoekt de zaak. Bij Mio Caro vragen ze om uit te kijken naar een Engelstalige vrouw met rode haren en een bleke huid moet sproetjes.