Rechter neemt opmerkelijk besluit over dader die zondag in Brussel voetganger doodreed en vluchtmisdrijf pleegde

bron: VRTNWS
door: PMN
Zondag werd Brussel opgeschrikt door een ernstig ongeval. Een man werd er doodgereden en de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

Zondagochtend werd een 21-jarige man van Roemeense afkomst gegrepen door een wagen vlak bij het Rogierplein in Brussel. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder pleegde daarna vluchtmisdrijf.

De bestuurder ging zich gisteren zelf aangeven bij de politie. VRTNWS schrijft dat het gaat om een 24-jarige man die al gekend is voor eerdere feiten van verkeersinbreuken. Hij bekende na ondervraging ook de feiten.

Zijn advocaat, Dimitri de Béco, zegt dat het vluchtmisdrijf van zijn client een paniekreactie was. "Gelukkig heeft de man beslist om zich binnen de 24 uur aan te melden en dat was dan ook de enige juiste oplossing." De man is intussen vrijgelaten onder voorwaarden, in afwachting van zijn verder onderzoek. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren, hij mag niet meer rijden, moet in België blijven en zich ter beschikking houden van de onderzoeksrechter.