Burgemeester van Aartselaar neemt hard besluit over hond Paco: Inwoners zijn razend

bron: VRTNWS/Gazet van Antwerpen
door: PMN
In Aartselaar is er ophef ontstaan over hond Paco. Burgemeester Sophie De Wit zit met de handen in het haar.

In Aartselaar is men in de ban van hond Paco. De hond heeft een vrouw gebeten. Burgemeester Sophie De Wit wil het dier daarom uit de gemeente laten zetten. Dat is niet naar de zin van de buurtbewoners.

Het incident dateert van 26 mei. Paco wordt in de auto gezet door zijn baasje. Om één of andere reden moet Paco geschrokken zijn. Hij rukt zich los en bijt dan een buurvrouw die op straat loopt. De vrouw liep bijtwonden op aan haar hoofd en oor. Ze diende ook een klacht in bij de politie, staat er te lezen bij VRTNWS.

Nog meer klachten
Burgemeester De Wit informeert of er in het verleden al problemen zijn geweest met hond Paco en nodigt het baasje uit voor een gesprek. Aangezien er nog meer klachten komen, besluit ze dat de hond het grondgebied moet verlaten. "Ik heb die beslissing in eer en geweten genomen. Ik had Paco ook onmiddellijk kunnen laten inbeslagnemen of inslapen. Maar ik wilde hem nog een kans geven. Op een boerderij in de Ardennen als waakhond kan hij misschien nog functioneren, maar niet in een dicht bewoonde buurt."

Maar veel mensen vinden dat de beslissing van de burgemeester een foute beslissing. Er is een internetpetitie gestart om Paco toch te kunnen laten blijven. Die petitie is al bijna 5.000 keer ondertekend. De burgemeester krijgt via de sociale media ook heel wat kritiek te slikken.