Rechter neemt zeer merkwaardige beslissing over leraar uit Oud-Heverlee die verdacht wordt van aanrading van zeven meisjes

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
De rechter heeft een zeer merkwaardige beslissing genomen over een 36-jarige leerkracht uit Sint-Niklaas. De leerkracht stond terecht voor het aanraden van zeven meisjes in Vrije Basisschool Heilig Hart in Heverlee.

De directie van de Vrije Basisschool Heilig Hart Heverlee zette leerkracht S.K eind vorig jaar aan de deur. Er kwamen meldingen binnen over ongepaste aanraking en spelletjes in de klas. De slachtoffers waren vijf meisjes van negen jaar uit het vierde leerjaar. Ze werden dagelijks aangetast door de leraar.

Volgens het parket ging het om meer dan alleen maar een knuffel geven. “Masseren van nek en schouders, het aanraken van knieën en benen, aanrakingen onder de kledij tot het uit de broek trekken van de bloes en het in de poep knijpen.” Een moeder beweert dat er ook aanrakingen waren in de borst - en schaamstreek. Enkele meisjes besloten om met hun verhaal toch naar buiten te komen, schrijft Het Laatste Nieuws. Daarna volgden er nog twee meisjes die bij dezelfde leerkracht ook dergelijke dingen hadden meegemaakt.

Vrijspraak
Vijf ouderparen stelden zich burgelijke partij. "Zijn lievelingetjes gaf hij complimentjes en extra punten om hun vertrouwen te winnen om altijd een stap verder te kunnen gaan. Het waren dagelijkse taferelen. Hij pikte er de rijpere meisjes uit. Zelf stelt hij dat hij een eigen manier van lesgeven heeft en aanhankelijk is, maar in evaluatieverslagen is daar nergens iets van terug te vinden. Net als op de speelplaats waar hij dat gedrag ook niet stelde buiten de beslotenheid van het klasje. Opvallend is dat de kinderen tijdens hun verhoor vaak het woord ‘moeten’ in de mond nemen”, merkte hun advocaat op.

Maar de leerkracht ontkent dit verhaal. Volgens hem is er nooit sprake geweest van seksuele intenties. De man besliste ook zelf om in begeleiding te gaan. Zijn advocaat vroeg de uitspraak en kreeg die ook. De rechter oordeelde op basis van twijfels om de leerkracht te volgen in zijn bewering dat hij geen seksuele intenties had.