Leraar over de schreef bij 13-jarige, moeder razend: "Is dit het voorbeeld dat de leerkrachten geven?!"

door: STS
Jongen - wenen - misbruik
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een moeder is razend op een leerkracht. Die verloor zijn zelfbeheersing en greep haar 13-jarige zoon vast.

"De jongen deed op de kasten die naast zijn lessenaar stonden een 'dondergeroffel' na. De leerkracht vroeg hem daarop te stoppen, ging verbaal en daarna kort ook even fysiek over de grens van het toelaatbare. Hij greep de jongen even vast", meldt de Krant van West-Vlaanderen.

De moeder van het kind plaatste een bericht op Facebook. "Dit is deze week gebeurd met Thymen, op school. Bijzonder onderwijs De Varens in Brugge, een school waarvan je zou denken dat er gespecialiseerde leerkrachten werken, die weten hoe ze moeten omgaan met kinderen die ADHD hebben. Ik ben razend!", schrijft Melissa Becu.

"Gisteren belde ik met de directie, die zou de 'zaak' bekijken, en ik dacht echt dat er correct zou gehandeld worden."

"Nu kwam ik te weten dat de directeur met de leerkracht heeft gepraat en tot de conclusie is gekomen dat 'de emmer was volgelopen' bij de leerkracht... Punt, einde discussie?!"

"Dit kan toch niet? Is dit het voorbeeld dat de leerkrachten geven? Want dit was al de tweede keer fysiek geweld, in één week tijd!"

"Hoe moeten wij onze kinderen duidelijk maken dat ze niet met geweld mogen reageren, als zelfs de leerkrachten hun handen niet kunnen thuishouden?!"