Vliegtuig met meer dan 200 passagiers cirkelt boven Antwerpen en moet noodlandig maken

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Een Airbus A330, die vanuit Brussels Airport naar Abidjan vloog, is donderdagmiddag in de problemen geraakt. Vliegtuigspotters had al snel door dat er iets vreemds aan de gang was.

Het vliegtuig kreeg af te rekenen met technische problemen. “Er was een technisch probleem met het landingsgestel dat niet inklapte. Dat gaf geen veiligheidsrisico’s en het vliegtuig is probleemloos kunnen landen”, zegt Maaike Andries, woordvoerster van Brussels Airlines aan Gazet van Antwerpen.

“Er waren 280 passagiers aan boord, een bijna vol vliegtuig. Voor hen bekijken we een oplossing: ofwel voorzien we een ander toestel, of geven we tickets voor deze bestemming via andere vluchten.”

In afwachting dat het terug kon keren naar Zaventem, vloog het een aantal rondjes boven Antwerpen. Antwerpse vliegtuigspotters hadden al snel door dat er iets niet klopte. “Problemen met de landing gear, zo te zien is het nog naar beneden”, merkte spotter Luc Wynen. Een andere spotter merkte op dat het geluid anders was dan dat van andere grote vliegtuigen die overvliegen.