"Om deze reden, die Patrick Crusius een diepe angst bezorgde, schoot hij meer dan 20 mensen dood in shoppingscenter El Paso"

bron: VRTNWS
door: PMN
Patrick Crusius schoot afgelopen weekend meer dan 20 mensen dood in het shoppingcenter El Paso in de Verenigde Staten. De vraag is waarom hij dat deed?

Er zijn ernstige vemoedens dat Patrick Crusius dit deed om racistische motieven. "Wellicht heeft hij 19 minuten voor hij begon te schieten een online manifest gepost op de website 8chan, een website met veel extremistische teksten", legt Amerikakenner Bjorn Soenens uit bij VRTNWS. "Daarin noemt hij het antwoord op de immigratiecrisis het uitschakelen van de latino's."

Crusius zegt in dat manifest dat hij vreest dat mensen die nu de meerderheid vormen in de VS, in de toekomst de minderheid zullen zijn. "Dat is ook een demografische realiteit", reageert Soenens. "Nu al worden er meer latinokinderen geboren in de VS dan blanke kinderen."

Verder vreesde de man dat robots en illegale migranten de mensen er hun werk zullen afpakken. Hij pleitte daarom voor een basisinkomen voor iedereen. "Daar spreekt de diepe angst uit dat er een klasse mensen dreigt te ontstaan die door de groeiende ongelijkheid zijn baan zal verliezen en niets in de plaats zal krijgen."