‘Bart De Wever gaat straks iedereen verrassen met dit nieuws over de Vlaamse regeringsonderhandelingen’: “Schept een probleem”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is nog steeds geen witte rook over de Vlaamse regeringsonderhandelingen. Maar anonieme bronnen melden aan het persagentschap Belga dat er wel iets in de lucht hangt.

De anonieme bronnen melden dat Bart De Wever meteen ook met een regeerakkoord naar buiten zal komen. Politiek analist Dave Sinardet zou het het niet verbazen. “De Wever zal geen definitief engagement aangaan vooraleer er, op zijn minst achter de schermen, een stevige basis is”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Allicht zal De Wever voor een Zweedse coalitie kiezen met uiteraard N-VA, CD&V en Open VLD. Vlaams Belang valt dan, zoals verwacht, buiten de regering. “Het ziet ernaar uit dat het toch een voortzetting van Zweeds wordt, ondanks de nadelen”, bedenkt Sinardet zich nog. “Het gaat immers om een coalitie van verliezers, waarin N-VA bovendien opnieuw met CD&V zit opgescheept. Het creëert ook federaal een probleem, waar SP.A een belangrijk bindmiddel met PS had kunnen zijn.”

Mocht er al een regeerakkoord zijn, zou dat ook straf zijn. Dat zou betekenen dat alle uitspraken van de voorbije week - denk aan de koppeling tussen de twee formaties bij Open VLD - theater waren..."