Woordvoerder Pukkelpop spreekt klare taal: "Daar gaan we ons niet voor verontschuldigen, voor de andere dingen wel"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De organisatie van Pukkelpop nam gisteren 20 vlaggen in beslag met de Vlaamse leeuw op. Het lokte zeer boze reacties uit bij Vlaams Belang.

Vandaag kwamen jongeren van Vlaams Belang nieuwe vlaggen met de Vlaamse leeuw uitdelen op Pukkelpop. De festivalorganisatie heeft intussen gereageerd op wat er de voorbije 24 uur allemaal gebeurd is.

“Na grondig overleg met Hasselts burgemeester Steven Vandeput wenst de organisatie zich te verontschuldigen voor de misverstanden die zouden kunnen zijn ontstaan na het verwijderen van vlaggen op de camping van Pukkelpop”, luidt het in een mededeling bij Het Laatste Nieuws.
(Lees verder onder de foto)

Veiligheid
“Pukkelpop is een festival waar iedereen welkom is, ongeacht geslacht, taal, politieke overtuiging, religie, levensbeschouwing, handicap, beperking, leeftijd, seksuele gerichtheid, raciale of etnische oorsprong. De organisatie verwerpt echter elke vorm van fysiek of verbaal geweld, pesterijen en respectloos gedrag ten opzichte van festivalbezoekers. De veiligheid van de Pukkelpoppers is voor ons prioritair. Pukkelpop is in de eerste plaats een muziekfestival, de organisatie concentreert zich nu graag voor de volle 200 procent op nog twee dagen vol muziek en plezier.”

Woordvoerder Frederik Luyten verduidelijkt verder. "Wij verontschuldigen ons niet voor het weghalen van de vlaggen, dat zouden we zonder aarzelen opnieuw doen. Wij denken aan de veiligheid van alle Pukkelpopbezoekers en die was in het gedrang. Wij hebben enkel vlaggen verwijderd van mensen die voor overlast zorgden.”

“Wij verontschuldigen ons ook niet voor het gebruik van het woord “collaboratievlag”, want zo wordt die vlag vaak genoemd. We verontschuldigen ons wel voor de misverstanden die daaruit voortgevloeid zijn. Wij hebben nooit beweerd dat mensen die zo’n vlag hebben, de collaboratie steunen of nazi-sympathieën hebben. Dat hebben we zelfs niet willen insinueren. Enkel voor dat misverstand bieden we onze excuses aan.”