Bijzonder pakkende woorden op afscheid van de twee brandweermannen die tijdens interventie om het leven kwamen: "Samen thuis"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Vandaag werd er afscheid genomen van de twee brandweermannen die vorig weekend tijdens een interventie om het leven kwamen.

De lichamen van de 42-jarige Chris en zijn 36-jarige collega Benny werden met een brandweerwagen ter plaatse gebracht. Duizenden mensen kwamen de heldhaftige brandweermannen van Heusden-Zolder een laatste groet brengen.

De coördinator van de kazerne nam het woord. "Na elke interventie vragen we steeds of iedereen binnen is. Dat doen we telkens per team. Normaal zeg ik dan steeds: ‘goed gedaan topteam’. En dat zeg ik vandaag ook, en achter vijftig jaar nog steeds. Goed gedaan topteam!”, citeert Het Laatste Nieuws hem.

Benni en Chris laten een vrouw en kinderen achter. Ook de dochter van Kris nam het woord. “Papa, je was altijd zo goedlachs en hebt me zoveel geleerd. Je was de beste papa én echtgenoot die we ons kunnen inbeelden", luidt het.

Tot slot namen ook de brandweervrouwen het woord. “In de beginjaren schrik je ’s nachts mee wakker als de interventie binnenkomt. En nog steeds geven we de autosleutels rap aan, terwijl de man zijn brandweerkleren aantrekt. Doorheen de jaren verdwijnt de adrenaline en komt je man altijd weer thuis. Altijd, toch?”