Anuna De Wever neemt drastisch besluit over jongeren die haar met de dood bedreigde: "Dit ga ik doen"

bron: Het Laatste Nieuws/ Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever heeft na de incidenten Pukkelpop moeten verlaten. De jonge klimaatactiviste heeft ook een besluit genomen.

Het begon allemaal toen Anuna De Wever het woord nam in de boiler room en boegeroep over zich heen kreeg. "Dat was niet fijn", reageert ze in de kranten. "Maar ik heb daar geen probleem mee. Ik ben niet zo naiïef om te denken dat iedereen het me eens is. Hij zijn net de mensen die nog niet mee zijn, die ik hoop te overtuigen."

Wat daarop volgde was niet fraai meer. Anuna De Wever en haar vriendinnen werd op de camping van Pukkelpop met de dood bedreigd en ook hun tenten werden vernield. Anuna heeft intussen een besluit genomen. "Ik berijp dat de meningen verdeeld zijn, maar dat is niet oké."

Anuna gaat geen klacht indienen bij de politie. "Ik kan die gasten toch niet identificeren." Ze is intussen ook terug naar huis vertrokken, ondanks dat ze nog een ticket had tot zaterdag. "Ik ben niet meer in de mood. Ik ga naar een festival om mij te amuseren, niet om uitgescholden of bedreigd te worden."