Anuna De Wever krijgt ook steun na alle felle kritiek: "We hekelen dat geweld tegen haar"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever en haar vriendinnen beleefden een woelig weekend. Ze moesten Pukkelpop ontvluchten nadat ze met de dood bedreigd worden.

Anuna De Wever nam vrijdagavond het woord in de boilerroom op Pukkelpop. Ze sprak er iedereen toe over het klimaat. Maar dat leverde haar boe-geroep op en de rest van het verhaal, kennen we.

Ook op de sociale media kreeg Anuna heel wat kritiek over zich heen. Leden van klimaatbeschermingsorganisaties, vrienden van Anuna De Wever en andere klimaat protest leiders, laten in een persbericht weten dat ze dit heel erg vinden. "We hekelen het geweld tegen Anuna en andere activisten op de Pukkelpop op 15 augustus 2019 in Hasselt", staat er te lezen. 

"We herinneren aan het geweldloze karakter van onze respectieve bewegingen en betreuren het feit dat geweld wordt gebruikt, geëxploiteerd en dat dergelijke uitlatingen met de opkomst van extreem-rechtse bewegingen in Vlaanderen nog vaker gehoord worden." 

"In de toekomst willen we de bescherming van vertegenwoordigers van klimaatbewegingen versterken, zowel tijdens evenementen als op reis. Samen in deze gemeenschappelijke strijd voor de bescherming van de planeet verzekeren wij hen van onze steun en onze oprechte vriendschap na dit betreurenswaardige incident. Dit geldt voor iedereen, zonder onderscheid naar herkomst, ras, seksuele geaardheid, geslacht, religie of enige vorm van discriminatie."