Vreselijke ontdekking: Dit vlees dat verkocht wordt in België is vals

bron: La Libre
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Er is fraude ontdekt in de Belgische vleesindustrie. Dat maakte de krant ‘La Libre’ vandaag bekend.

‘Gewoon’ vlees is verkocht geweest als biologisch vlees. Dat blijkt uit rapporten van het Nederlandse controleorgaan Skal Biocontrole en de Nederlandse Voedselveiligheids- en Consumentenautoriteit (equivalent aan de Belgische Afsca). 

Nochtans zijn er strenge controles op biologische producten. Het vlees kwam al verpakt aan op de Belgische markt. "Het product wordt alleen gecontroleerd wanneer het wordt aangeraakt", zegt Alison Hamoir van de communicatieafdeling van Certisys. “Als het product verpakt aankomt, nemen we het vlees er niet uit, tenzij er twijfel is.”

Controles
Aangezien het vlees verpakt in ons land toekwam, zou het in Nederland al ten gronde gecontroleerd moeten geweest zijn. Wanneer iemand biologisch vlees wil verkopen, moet die persoon zich aanmelden bij een controleorgaan. Zo zijn er vier in België. Daarna zijn er voortdurend controles.

Er is nu een onderzoek aan de gang hoe het vlees in de handel is geraakt. “Als het een Belgische leverancier is, zullen we controles uitvoeren in zijn bedrijf. Als het gaat om een Nederlandse distributeur zal het aan hen zijn om gepaste maatregelen te nemen”, zegt Hamoir nog.