Touroperator Thomas Cooke in de problemen na wat er gebeurde met dit zesjarig meisje: “Hoesten en brandwonden”

bron: The Sun
door: PMN
Afbeelding bron: The Sun
Touroperator Thomas Cook zit met een zaak erg verveeld. Een Brits gezin heeft een klacht ingediend.


Dokter John Wheeler, professor in de chemie, merkte na een tijdje dat er iets vreemds aan de hand was met zijn zesjarig dochtertje Isabelle. Het was ook zijn vrouw Francine opgevallen.

Dochtertje Isabelle kreeg een ernstige hoest en ontwikkelde ook pijnlijke blaren. “We wisten aanvankelijk niet wat er aan de hand was”, zegt moeder Francine aan The Sun.

“We dachten dat het misschien de vermoeidheid was. Isabelle wilde ook elke dag spelen in het kikkerbadje.”

"Op die manier liepen kinderen die brandwonden op"

En net dat was de boosdoener. In het kikkerbadje werd er echter chloor aan het water toegevoegd. “Het behandelen van het 'kleine' zwembad door dit materiaal direct toe te voegen is bijzonder ongeschikt en leidt tot die verwondingen”, verduidelijkt dokter Wheeler.

“Toen de kinderen ‘s morgens arriveerden, waren de chemicaliën nog steeds zichtbaar op de bodem van het zwembad. Kinderen knielden en liepen zo de brandwonden op.”

De familie Wheeler diende een klacht in bij Thomas Cook. “De veiligheid van onze klanten is prioritair”, reageert een woordvoerder. “Alle klachten over letsels nemen we serieus.”

“We hebben het zwembad in het hotel laten reinigen. Het spijt ons wat de familie Wheeler is overkomen en ons team gaat zeker nog met hen contact opnemen."