Meisje dient klacht in tegen Vlaams Belanger na racistische privégesprekken, maar er wacht haar mogelijk zeer slecht nieuws

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Thomas Lomelino is uit het Vlaams Belang gestapt. Hij deed dat nadat een racistisch privé-gesprek uitgelekt was.

Thomas Lomelino liet zich racistisch uit tegen de 19-jarige Louise die met een zwarte dame op de foto stond. Lomelino zei onder meer dat vrouw een object zijn zonder mening en dat zwarten geen mensen zijn, “‘want die komen uit apen”.

“Ik ben blij dat zoveel andere mensen met mij gedegouteerd zijn”, reageert Louise in Het Nieuwsblad. “Ik was zo geschrokken dat ik het gesprek meteen op de sociale media deelde.”

Het meisje aan wie de berichten gericht waren, zal samen met haar vriendin een klacht indienen bij het gelijkekansencentrum Unia. Maar volgens advocaat Geert Somers is het niet zeker dat ze haar gelijk zal halen.

“Voor het overtreden van de racismewet moet er aanzet zijn tot haat, en van een zeker openbaar karakter. Het gaat om een gesprek waarvan redelijkerwijs verwacht wordt dat de inhoud privé blijft, al hebben de uitspraken op zich duidelijk een racistisch karakter.”

“Je kan je trouwens ook een aantal juridische vragen stellen bij het openbaar maken daarvan, samen met het Tinderprofiel van de betrokkene."