Na felle kritiek op prins Harry en Meghan Markle “Hypocrisie ten top!”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Piers Morgan (54) ligt onder vuur op de sociale media. De Britse presentator deelt al een aantal dagen via Instagram hoe hij intens geniet van een vakantie op een superjacht.

Piers Morgan heeft voor 10 dagen lang een luxueuze jacht gehuurd van 1 miljoen. Dat doet in Groot-Brittannië de wenkbrauwen fronsen gezien de presentator net voor zijn vertrek nog fors uithaalde naar prins Harry en Meghan Markle, die 4 keer in 11 dagen tijd met hun privévliegtuig hebben gevlogen. Tijdens zijn vlucht naar de Franse badplaats Nice, waar zijn reis begon, deelde Piers een foto van zichzelf in het vliegtuig. “Memo aan ‘ecostrijders’ Meghan en Harry: zo ziet economy naar Nice eruit. Je moet het ook eens proberen’, schreef hij kritisch.

Zijn vlucht was dan misschien goedkoper en milieuvriendelijker dan die van Harry en Meghan, zijn verblijf op zijn luxejacht is dat volgens de Britse media alles behalve. Het gehuurde jacht is namelijk verantwoordelijk voor immense hoeveelheid uitstoot CO2. In de vier slaapkamers aan boord is bovendien plaats voor 8 personen, terwijl Piers maar met 3 anderen verblijft op het schip. Piers ziet er duidelijk zelf geen graten in. “Mijn kantoor voor de komende 10 dagen. #NotEconomy”, schreef hij doodleuk op Instagram.

De presentator kon meteen op veel afkeurende reacties rekenen. Hij wordt bestempeld als hypocriet voor het reizen met zo’n jacht, terwijl hij commentaar geeft op prins Harry en Meghan. “En wat is hier de ecologische voetafdruk van?”, reageert iemand. Of ook: “Dit is wat ze hypocrisie ten top noemen” en “Is Elton John (die enkele dagen terug nog beweerde dat hij de reiskosten van Harry en Meghan had betaald) daar ook met zijn chequeboek om de uitstoot te compenseren?”