Asielzoeker (33) richt ravage aan na bloederige steekpartij: “Buik van persoon opengesneden en man in het hoofd gestoken”

bron: AD
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een asielzoeker heeft zich van zijn meest slechte kant laten zien. Hij voerde een aanval uit op een metrostation.


In het Franse Villeurbanne, bij Lyon, was er zaterdag een steekpartij. Daarbij is een 19-jarige jongen om het leven gekomen. Acht andere mensen raakten gewond, waarvan er drie ernstig aan toe zijn.

De politie heeft ook een verdachte aangehouden. Het gaat om een 33-jarige Afghaanse man die een asielverzoek had ingediend bij de Franse overheid en nog wachtte op een reactie, meldt persbureau AP. Hij gaf telkens een ander motief aan de politie voor zijn steekpartij, maar hij zou geen terroristische bedoelingen gehad hebben.

De man voerde zijn aanval uit met een keukenmes en een barbecuevork. Hij kon door omstaanders overmeersterd worden. Een meisje zag alles gebeuren. De man begon aan een halte wild om zich heen te slaan met het keukenmes. Ze vertelt hoe de buik van een persoon werd opengesneden, hoe de asielzoeker een man in zijn hoofd stak en een vrouw in het oor werd geraakt.

Na het incident kwamen ook militairen ter plaatse en de burgemeester van Lyon. De omgeving werd ook volledig afgesloten.