Hendrik Bogaert (CD&V) luidt de alarmbel: “Mensen vragen zich waarom een vluchteling dat krijgt en hun dochter niet”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Hendrik Bogaert vindt dat het anders moet bij CD&V. De partij heeft volgens hem als centrumpartij geen toekomst meer.

Volgens Hendrik Bogaert moet CD&V evolueren naar een traditionele centrumrechtse volkspartij. “Er moet meer aandacht zijn voor normen en waarden”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Zoals de zondagsrust, de bloedprocessie, elkaar de hand schudden als we goeiendag zeggen. Respect hebben voor tradities is iets helemaal anders als nationalisme.”

Bogaert wil ook een strenger migratiebeleid. “Niet dat we iedereen moeten buitenhouden”, gaat de CD&V’er verder. “Maar het allerbeste is om mensen in de conflictregio zelf op te vangen? Met een leefloon van hier kan je ginder tien mensen helpen.”

"Waarom die vluchteling wel en mijn dochter niet?"
“Ik ben niet anti-migratie, maar er mag wel meer integratiedruk komen. We kunnen ons geen sub-samenlevingen veroorloven. En dus moet de staat redelijk en beperkt tussenkomen.”

“Ik merk dat de solidariteit op straat aan het afbrokkelen is. Als vluchtelingen prioritair sociale woningen krijgen, dan is het misschien logisch omdat ze dakloos zijn en in de meest precaire toestand zijn. Maar veel mensen zien dat naast zich gebeuren en vragen zich dan af: waarom krijgt mijn dochter geen sociale woning en zij wel?"