Politie is er niet gerust in nadat witte bestelwagen jongeren achtervolgt: “Wees extra waakzaam”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
De politie is er niet meer gerust in. Er komen steeds vaker meldingen binnen van een witte bestelwagen die jongeren aan het achtervolgen is.

De feiten deden zich voor in Hoogstraten in de omgeving van de Gelmelstraat. Het gebeurde telkens in de vroege avond en dus niet na schooltijd. 

Het laatste voorval dateert van maandagavond, staat te lezen bij Het Nieuwsblad. Een jongere die na de training van zijn hockeyclub naar huis fietste, werd in de Lindendreef achtervolgd door een witte bestelwagen en aangesproken door een persoon in het voertuig.

De jongere reageerde alert en draaide een steegje in. Daarna reed de witte bestelwagen weg. De politie neemt de zaak zeer ernstig. “Er zijn weinig concrete aanknopingspunten”, luidt het. “We roepen op tot verhoogde waakzaamheid. Al is het natuurlijk niet de bedoeling om elke witte bestelwagen verdacht te maken.”

"Breng jezelf eerst in veiligheid"
“Wanneer een jongere merkt dat hij of zij wordt gevolgd door een witte bestelwagen en wordt aangesproken door de chauffeur vragen we om hier onmiddellijk melding van te maken bij de politie. Het is belangrijk dat de jongere zich eerst naar een veilige situatie begeeft. Dat kan door aan te bellen bij een woning of een volwassene aan te spreken op straat of door direct naar huis te fietsen.”

“Verwittig daarna meteen de politie. Als de jongere een getuige ziet of een nummerplaat kan onthouden, is dit ook heel goed voor het onderzoek."