Dierenwelzijn grijpt drastisch in bij vrouw uit Diksmuide die 55 katten in huis heeft: “Sommigen al moeten laten inslapen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Een vrouw uit Diksmuide heeft de inspectie van dierenwelzijn over de vloer gekregen. Die besloten om meteen in te grijpen.

De vrouw leefde met 55 katten in huis. De dieren leefden in kleine kooien en de hygiëne liet de wensen over. De dieren zijn overgebracht naar vier dierenasielen.

Het Nieuwsblad weet dat de feiten dateren van 3 september. De vrouw had eerder al te horen gekregen dat ze een aantal dieren van de hand moest doen, maar ze weigerde dit.

“De dieren waren erg krap gehuisvest, vaak in benches en er was sprake van onhygiënische omstandigheden”, vertelt Brigitte Borgmans van het Vlaams Departement Omgeving. “De vrouw deed van 53 katten vrijwillig afstand. Die dieren werden overgebracht naar vier dierenasielen in West-Vlaanderen.” 

“Twee andere wou ze niet afgeven. Die werden in beslag genomen. Voor hen moeten we nog een nieuwe bestemming bepalen. Ofwel keren ze terug naar de vrouw in Diksmuide, ofwel gaan ze ook naar het dierenasiel.”

"Maand in quarantaine"
Asiel Ganzenweide in Koksijde ving twintig katten op. “De toestand van de dieren is niet erg rooskleurig”, vertellen ze daar. “Een aantal hebben we moeten laten inslapen omdat ze te ziek waren.” 

“De anderen waren redelijk gezond, maar erg verwilderd. Zij verblijven ondertussen al een maand in quarantaine. Samen met onze vrijwilligers doen we ons uiterste best om te dieren te laten wennen aan mensen.”

Er is een proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw. Het parket van West-Vlaanderen moet nu beslissen wat daarmee moet gebeuren.

Tags diksmuide kat