“Dit is onmenselijk!” Vrouw rijdt jongeman aan maar kan vluchten door onschendbaarheid

bron: The Sun
door: PMN
Afbeelding bron: The Sun
Op 19-jarge leeftijd stierf de jonge Harry Dunn ten gevolge van een auto-ongeluk. Anne Sacoolas, 42, was de verdachte in het onderzoek maar voor ze ondervraagd kon worden maakte ze gebruik van de diplomatische onschendbaarheid van haar man.

Het ongeluk is als sinds augustus geleden maar de ouders van Harry Dunn maken nu gebruik van de media om de Amerikaanse vrouw terug te halen naar Groot-Brittannië. In het filmpje is te zien hoe beide ouders smeken om haar terugkomst. “We begrijpen niet dat ze nog steeds niets van zich heeft laten horen. Het is onmenselijk. We weten wie het is, we kunnen er een gezicht op kleven maar we staan nog steeds nergens”, aldus een trieste Charlotte, mama van Harry tegen BBC.

De jongen stierf toen hij werd aangereden door een auto die mogelijk aan de verkeerde kant van de baan reed in Northamptonshire. De auto en zijn brommer crashte. Ondanks alle hulp van de hulpdiensten overleed hij ter plaatste met zijn vader aan zijn zij. Tim Dunn vertelt aan BBC hoe hij tot het laatst bij zijn zoon was. “Ik snelde me naar de plek van het ongeval. Ik had de mogelijkheid om nog met hem te praten en hem gerust te stellen.” 

Gerechtigheid
De ouders van Harry willen niet dat iemand naar de gevangenis moet voor de dood van hun zoon. Het was een ongeval. Ze willen gewoon gerechtigheid. 

De familie van het slachtoffer wordt gesteund door Boris Johnson. “Het kan niet zijn dat diplomatische onschendbaarheid hiervoor gebruikt kan worden”, zegt een ontzette Boris Johnson. “Als dit niet tot een oplossing kan komen, zal ik niet aarzelen om dat probleem aan te kaarten bij het Witte Huis.”