Pedofiel mag gevangenis verlaten omdat hij het er moeilijk heeft: “Het zal je nog meer schade toebrengen”

bron: Metro
door: PMN
Afbeelding bron: Metro
Een jongen die minderjarige meisjes lastigvalt moet dan toch niet naar de gevangenis. Dat oordeelde de rechter.

Kyle Sweet zit al sinds februari in hechtenis. Hij moest naar de gevangenis omdat hij al voor de tweede keer betrapt werd voor seksuele intimidatie bij meisje van 13 à 14 jaar.

De 19-jarige Kyle Sweet stuurde hen privéfoto’s van zichzelf. Hij stuurde de meisjes ook video’s van zichzelf terwijl hij aan het masturberen was. Hij werd een eerste keer opgepakt in december en nadien weer vrijgelaten.

Maar in februari was hij opnieuw begonnen en werd hij door de politie uit zijn huis in Blackpool gehaald en aangehouden. Sindsdien zit de tiener opgesloten in de gevangenis.

Sweet heeft het daar erg moeilijk. Hij wordt gepest door andere gevangenen en cipiers kunnen zelfs zijn veiligheid niet meer garanderen. Al is dat probleem nu wel verleden tijd.

"Nog meer schade toebrengen"

De rechter oordeelde dat Sweet de gevangenis mag verlaten. “De tijd die u in de cel heeft doorgebracht, zal je hopelijk beseffen dat je gedrag onaanvaardbaar is, velde de rechter zijn oordeel. “Je hebt ADHD en gedragsstoornissen.”

“Dat gaat er niet op beteren als je in de gevangenis blijft. Een verlengd verblijf in de gevangenis zal je alleen maar meer schade toebrengen. Hopelijk heb je je lesje geleerd. Als je een volgende keer betrapt wordt, zal je wel in de gevangenis moeten blijven."