Familie van 17-jarige jongen die dodelijk werd aangereden door politiewagen neemt drastisch besluit: "Moeten dat weten"

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Bruzz
De familie van de 17-jarige Mehdi Bouda wil in Brussel een herdenkingsmars organiseren. Op 27 oktober willen ze een witte mars organiseren.

Op 20 augustus van dit jaar kwam Mehdi Bouda om het leven nadat hij werd aangereden door een politiewagen terwijl hij ter hoogte van de Ravensteingalerij aan het Centraal Station de straat overstak. Volgens het parket was de jongen gevlucht bij een identiteitscontrole aan de Kunstberg toen hij werd aangereden.

De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn nog steeds onduidelijk. Zo moet nog blijken of de politiewagen zijn sirene en het zwaailicht had opstaan. “Het doel van de mars is mijn broer en zijn leven te herdenken. Wat er is gebeurd met mijn broer, dat valt niet elke dag voor. Maar vooral willen wij, de familie, voor het eerst spreken”, zegt Ayoub Bouda, de oudere broer van Mehdi.

Eigen onderzoek
Dat er nog altijd geen duidelijkheid is over het ongeval zit hen dwars. "We zijn ook ons eigen onderzoek aan het doen, maar we zijn tot nu toe niet goed ondersteund,” zegt Ayoub. “Daarom vragen we aan zoveel mogelijk mensen om te komen, en zeker ook mensen met gelijkaardige ervaringen.”

“Er is geen draaiboek voor dit soort situaties. We weten niet wat gedaan en voelen ons verloren. Wij hebben geen ervaring met justitie en advocaten enzo. We moeten alles nu in sneltempo leren. We hebben informatie nodig."