Joke Devynck reageert voor het eerst op ophef over haar nieuwe relatie: “We zijn 2019 mensen!”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het was enkele weken geleden groot nieuws. Joke Devynck verscheen op de rode loper van het filmfestival van Oostende met haar nieuwe partner, een vrouw. Dat haar nieuwe relatie met Valery zoveel ophef veroorzaakte, verbaasde actrice Joke Devynck, vertelt ze in De Standaard.

“We zijn 2019, mensen. Dat iemand die een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht nog zoveel opzien baart, hoe leg je dat uit?”, reageert Joke Devynck. Al geeft ze wel toe dat ook zij zich op voorhand wat zorgen maakte. “Ik was bang dat ik nu niet meer in aanmerking zal komen voor bepaalde rollen. En dat er dingen geroepen zullen worden die ik liever niet hoor.”

Devynck spreekt uit ervaring. “We hebben het al eens meegemaakt, dat we uitgescholden werden op straat, in Gent en in Brussel. Op dat moment reageerden we niet, omdat we ‘bouche bée’ waren, maar we hebben snel beslist dat we het er niet meer over zouden hebben, dat we er geen energie in zouden steken.”

Haar kinderen, die ze samen met haar ex-man Johan Heldenbergh kreeg, maakten in ieder geval geen probleem van haar nieuwe relatie. “Oh, die weten dat al lang. Bij al wat over hun ouders in de media verschijnt, halen ze de schouders op.”

In een echte coming out gelooft Devynck trouwens niet. “Dat hele uit de kast komen is een gegeven dat ik maar moeilijk snap. Ik heb nooit in een kast gezeten. Ik heb altijd geweten dat ik me aangetrokken voel tot mensen, ongeacht hun geslacht.”