Brussels burgemeester Close neemt strenge maatregel om illegalen die voor overlast zorgen te stoppen

bron: Belga/De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Brusselse burgemeester Philippe Close kondigt een strenger veilgheidsbeleid aan. Zo wil hij de problemen stoppen met mensen die hier al jarenlang illegaal verblijven.

Burgemeester Philippe Close (PS) krijgt dagelijks berichten van mensen die zich niet meer veilig voelen in de buurt van de voetgangerszone rond de beurs. Hij heeft daar nu een alcoholverbod afgekondigd. Wie er na middernacht gezien wordt met alcohol, riskeert een boete van 350 euro.

De politie zal stelselmatig controleren en ook drank in beslag nemen. Close zegt dat hij ook aan preventie zal doen. Samen met het OCMW en de hulpverlening gaan er meer inspanningen gedaan worden om in het ­bereiken en begeleiden van de amokmakers in kwestie. 

"Het probleem is dat het vaak om mensen gaat die al jaren illegaal in België verblijven”, zegt Close in De Standaard. “We hebben te weinig grip op hen. Vandaar mijn oproep aan de minister van Binnenlandse Zaken en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ): geef ze een verblijfs­docu­ment of zet ze uit. Maar beslis. Dat verwachten de mensen van ons. De huidige grijze zone is niet vol te houden", klinkt het nog.