Zware beschuldigingen aan het adres van kersverse premier Sophie Wilmès: “Zij was de ergste”

bron: Twitter/ Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De vervanger van Charles Michel is nog maar net verkozen en de vrouw krijgt al heel wat verwijten en commentaar naar haar hoofd geslingerd.

Sophie Wilmès zal straks bij de koning benoemd worden tot premier. Dat zal in private audiëntie gebeuren omdat de regering in lopende zaken is. De vrouw vervangt Michel omdat hij al sneller zijn Europese functie wil vervullen.

Niet iedereen is blij met die keuze. Vlaams Belang-kopstuk Sam van Rooy zette op Twitter een quote van Geertrui Windels, de vrouw van voormalig EU-president Herman Van Rompuy. Ze zou uit de gemeenteraad gepest zijn door Wilmès. 

Wilmès was minister van Begroting onder regering Michel I. Er wordt ironisch gelachen dat de vrouw die de begroting ‘heeft veroorzaakt’ ze nu ook moet oplossen.

Toch zijn er ook een aantal mensen enorm blij met de aanstelling van Sophie Wilmès. Zo zou minister van Staat Miet Smet het een enorme mijlpaal vinden dat er eindelijk een vrouwelijke premier is. “Ik hoop dat ze kan blijven, of dat tenminste een andere vrouw in haar plaats premier wordt”, aldus Miet Smet.