Dit is schandalig: Man met beperking wordt uit trein gezet omdat hij ‘te veel plek inneemt’

bron: AD.nl
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
Sven Romkes (37) neemt al jaren de trein naar zijn werk. En al zeven jaar zijn er nooit problemen geweest. Tot gisteren toen hij door twee studenten de trein werd uitgezet.

Sven rijdt al zeven jaar met de trein van Assen naar Amsterdam en nog nooit waren er problemen. “Bijna altijd zijn er mensen die me helpen en mijn rolstoel naar binnen tillen”, zegt hij tegen AD.nl.

“Het was gisteren erg druk op de trein maar toen ik eenmaal binnen zat, in het tussenstuk tussen de coupés, kwamen er twee jonge studenten aan. Ze zagen dat ik er niet meer bij kon en besloten voordat ik er erg in had me dan maar met rolstoel en al de trein uit te tillen”, aldus Sven. 

Nog voor hij het wist stond hij terug op het perron. Waar hij vooral kwaad van werd, is dat niemand iets deed: “Omstanders keken wel vreemd op, met zo'n blik van: dit kan écht niet, maar niemand deed wat. Het was echt heel maf”.

Sven zette zijn verhaal op Twitter en kreeg al snel enorm veel reacties onder andere van de NS, de Nederlandse spoorwegmaatschappij. Sven wordt nu betrokken bij een werkgroep. Die moet analyseren hoe het is als persoon met beperking om te reizen met de trein.