Anuna De Wever heeft tijdens haar zeiltocht heel pijnlijk nieuws te horen gekregen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Anuna De Wever is bezig aan een toch met een zeilboot naar Chili. Daar willen ze de internationale klimaatconferentie COP25 van de Verenigde Naties bijwonen.

Anuna De Wever & co zijn intusen al vier weken onderweg. Ze hebben intussen het pijnlijke nieuws gekregen dat de klimaattop niet doorgaat. De Chileense president blies de conferentie woensdag van de Verenigde Naties af door de onrust in zijn land.

Dat is dus geen goed nieuws voor Anuna De Wever. Zo lijkt alles voor niets te zijn geweest. “We hebben net gehoord dat COP25 is geannuleerd. De stemming aan boord: triestig. Alle 36 mensen hier zijn geshokeerd”, zegt Anuna De Wever. “Wij wachten op verdere informatie om te zien of we de klimaattop ergens anders kunnen bijwonen. Maar veel zal afhangen van waar die wordt georganiseerd", reageert ze bij Het Nieuwsblad.

Maar aan terugkeren denkt Anuna De Wever niet. Ze verder koers richting Zuid-Amerika. “We hebben nog een groot project in de Amazone. Dit is dus geen verloren missie. Dit lag ook niet in onze controle. En wij hebben het toch maar gedaan: we zijn op die boot gestapt en we zouden op de COP25 zijn geweest.”