Politie vraagt iedereen mee uit te kijken naar deze ontsnapte crimineel: ‘Plots was hij verdwenen’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
De federale politie heeft vandaag een nieuwe naam toegevoegd aan de wanted-lijst. Het gaat om de 37-jarige Kevin De Cooman uit Merchtem.

Kevin De Cooman kreeg 15 jaar cel omdat hij een vriend “per ongeluk” door het hoofd had geschoten. Daarna reed hij twee maanden rond met het lijk van zijn vriend.

De feiten dateren al van maart 2015. Na een avondje vol alcohol en drugs ging slachtoffer Frederik Heyvaert gaan logeren bij zijn kameraad. Rond 6.30 uur klonk er plots een schot in het appartement.

Heyvaert had een kogel in zijn kop gekregen. Bijna twee maanden reed De Cooman rond met het lichaam van zijn vriend in zijn bestelwagen. Toen de speurders besloten hem aan te houden gaf hij geen duidelijke verklaring over wat er gebeurd was.

"Eigenlijk maak ik me vooral zorgen"
De Cooman kreeg een celstraf van vijftien jaar, maar werd niet onmiddellijk aangehouden omdat hij telkens op de zitting aanwezig is. Toen hij zich moest aanbieden in de gevangenis, kwam hij niet opdraven.

Zijn familie is ongerust. Sven Mary, de advocaat van De Cooman, denkt niet dat hij ver kan zijn. "Hij is geen beroepscrimineel met een netwerk in het buitenland dat hem helpt om zich te verstoppen”, reageert hij in Het Laatste Nieuws. “Eigenlijk maak ik me vooral zorgen. Misschien is hem iets overkomen? Zijn familie hoopt dat hij snel gevonden wordt."