Baby met ongeneeslijke ziekte wordt door ouders achtergelaten: “Hij heeft gespecialiseerde zorg nodig”

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Baby Giovanni werd geboren met een ernstige, ongeneeslijke huidziekte. Hij werd door zijn ouders in het Italiaans ziekenhuis achtergelaten. De adoptieaanvragen voor de kleine Giovanni lopen voortdurend binnen.

Afgelopen augustus werd Giovanni in het Sant'Anna-ziekenhuis in Turijn achtergelaten door zijn ouders. Het jongetje was ernstig ziek was. Hij had een zeldzame, erfelijke huidziekte, harlekijn-ichtyosis. Baby’s met die ziekte leven ook niet lang. Dat kom omdat ze ademhalingsmoeilijkheden en een heel grote kans op infecties hebben. 

De ouders zijn kort na de geboorte vertrokken zonder een spoor na te laten. Sindsdien woont het jongetje in het Turijnse ziekenhuis. Ondertussen is hij vier maanden oud. Over enkele weken zal hij het ziekenhuis moeten verlaten, maar door zijn ziekte heeft hij speciale zorg nodig.

Vanaf het moment dat de Italiaanse media het verhaal van Giovanni naar buiten brachten, lopen de adoptieaanvragen binnen. "Een explosie van telefoontjes", zegt Daniele Farina, hoofd van de NICU-afdeling in het ziekenhuis. "De Italianen hebben een groot hart. Ik heb heel veel respect voor wie de zorg voor Giovannino op zich neemt, want het is geen makkelijke opdracht”, aldus het hoofd.