Moeder van vermoorde Jill Himpe doet dringende oproep aan politici: “Pas het aan want het is nu veel te laks”

bron: Focus /WTV
door: PMN
Afbeelding bron: Focus /WTV
De moeder van Jill Himpe is woedend op het gerecht en de politiek in ons land. Haar 36-jarige dochter werd door haar ex-man vermoord. De ex stalkte haar al een tijdje.

Moeder Caroline Deman zag alles aankomen en dat maakt het voor haar alleen maar erger. “Ik koester momenteel enkel maar wraakgevoelens”, zegt ze aan Focus/WTV. “De politie en gerecht weigerden in te grijpen.”

“We zijn klacht gaan indienen en men deed niets. Ik vroeg hen moet er eerst iets gebeuren voor jullie in actie schieten? Ze gaven dat ook toe. Awel, het is nu gebeurd.”

“Ik voel heel veel onmacht. Hij zal in zijn warm nestje liggen met heel lekker eten met Kerstmis. Maar wij hebben met de feestdagen een lege stoel. De ministers moeten die wetten veranderen. Die wetten zijn veel te laks. Ach, ze zullen het pas veranderen als er iets met hun kinderen zal gebeuren.”

“De politie had in de eerste plaats hem moeten opsluiten en als ze dat niet doen, op zijn minst mijn dochter bescherming geven. Hij heeft een gigantisch strafblad. Een kruimeldief moet drie dagen in de gevangenis, maar hij niet. In september heeft hij in Brussel iemand slaag gegeven en in zijn blootje gezet. Awel, daar doet men niets aan.”