Dit had niemand verwacht: Koningin Elizabeth neemt opmerkelijk besluit over haar zoon prins Andrew

bron: De Telegraaf
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Elizabeth staat volledig achter het interview dat haar zoon prins Andrew gaf over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte Jeffrey Epstein. Na een jaar heeft ze daarvoor haar toestemming gegeven.

Journaliste Emily Maitlis, die prins Andrew interviewde voor BBC Newsnight, vertelde in de uitzending van vrijdagavond dat Queen Elizabeth van tevoren haar goedkeuring had gegeven. Het gesprek met de prins werd donderdag opgenomen en was zaterdagavond te zien op BBC Two.

De BBC probeerde al langer een interview met Andrew te regelen. “We waren al bijna een jaar met het hof in gesprek en na de dood van Epstein hebben we er nog harder aan getrokken”, zei Emily. De eerste beschuldigingen tegen prins Andrew en zijn vermeende misbruik van minderjarige meisjes doken immers al in 2015 op.

Dat de Queen nu toestemming heeft gegeven voor het interview, zou een opmerkelijke koerswijziging zijn. Volgens een ABC-host die destijds de beschuldigingen tegen prins Andrew opgenomen had en wilde uitzenden, deed het paleis er toen alles aan om een uitzending over prins Andrew en Epstein te voorkomen, tot aan intimidatie aan toe.