Oud-paleispersoneel klapt uit de biecht over de Queen: “Ze liet Diana’s geest uitdrijven”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Twee memoires van paleisinsiders bieden een nooit geziene inkijk in het privéleven van de Britse koninklijke familie, en dan vooral de Queen. “Ze liet Diana’s geest uitdrijven”, klinkt het.

Drie jaar na het overlijden van prinses Diana woonde koningin Elizabeth een ritueel bij om haar geest te verdrijven. Dat weten we nu omdat de aanwezige hofdame van de Queen het aan wijlen journalist en koninklijk biograaf Kenneth Rose vertelde. Hij is een van twee auteurs wiens nieuwe memoires boordevol verrassende en onthullende details zitten over de Windsors.

In de zomer van 2000 werd een dominee naar het kasteel van Sandringham ontboden: het personeel weigerde nog te werken in een ruimte die ze “behekst” noemden. De dominee, zo pende Kenneth Rose in zijn dagboek, ontwaarde “inderdaad rusteloosheid” op de plek en hield een dienst om de geest te sussen.

De aanwezigen – de Queen, haar moeder en diens hofdame – prevelden speciale gebeden en gingen ter communie. De sfeer in de kamer, zo zei de dominee, “kwam wellicht door prinses Diana”.