Gedetineerde hard aangepakt in gevangenis door cipiers die weigeren om Nederlands te praten: “Bijzonder kwaadaardig”

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Google Maps
Gedetineerde M. uit de gevangenis van Sint-Gillis, zit met de handen in het haar. Hij stuit op cipiers die weigeren om Nederlands te praten.

De gedetineerde heeft alle verschillende straffen gekregen omdat hij de instructies van de cipiers niet opvolgde. Volgens zijn zus Meryem komt dit omdat M. geen woord Frans begrijpt.

“Dit is een bijna kwaadaardig fenomeen. Hij wordt aangesproken in het Frans, krijgt bevelen en instructies die hij niet begrijpt en voor het dan niet navolgen van die bevelen krijgt hij tuchtsancties”, licht de man zijn advocaat toe bij Bruzz.

Zowel voor zus Meyrem als voor de advocaat is het moeilijk om een afspraak met de man te maken. “Niemand wil ons te woord staan of uitleg geven. Er zitten zeker cipiers bij die mij begrijpen, dat zie je zo,” aldus Meryem. "Maar het is soms alsof ze niet willen helpen”.

“Ik zou nog geen hond daarbinnen zetten,” gaat ze door op haar elan. “Het gaat ook niet enkel om mijn broer. Er zitten daar verschillende mensen die geen woord Frans spreken en die geen hulp krijgen”.