Minister Demir heeft heldere boodschap voor Anuna De Wever en Greta Thunberg: "Daar moeten ze mee stoppen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever en Greta Thunberg zijn dé gezichten van de klimaatmarsen. De twee jonge meisjes doen er alles aan om de klimaatproblematiek warm te houden, maar ze bereiken net het tegenoverstelde effect, weet Zuhal Demir (N-VA).

"Als we mensen willen overtuigen, moeten we ze niet schofferen of met de vinger wijzen. Dat heeft een averechts effect", vertelt Zuhal Demir (N-VA), minister in de Vlaamse regering, in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Dat zie je ook bij de klimaatspijbelaars, zo is 42% van de Vlamingen door Anuna De Wever en Greta Thunberg het klimaatthema beu. Ze moeten stoppen met schofferen, polariseren en vingertje opsteken."

"Niemand moet mij zeggen dat ik naar de klimaattop moet reizen met de trein. Ik wil met hen samenwerken, maar dat lukt niet als ze schelden langs de zijlijn. Ik vind het goed dat jongeren eens op straat komen en idealistisch zijn, maar als het een wekelijkse trend wordt, mag je daar toch vragen bij hebben? Zet het op de agenda, maar denk na over de volgende stap."