Bestolen winkelier weet niet wat hem overkwam: "Het was echt goochelwerk"

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een winkelier is het slachtoffer geworden van gewiekste oplichters. Op een sluwe manier konden ze voor de ogen van de man ongemerkt met 400 euro aan de haal gaan.

De daders waren een man en een vrouw. Ze stapten de vapeshop van David Kaminski in Waterschei binnen en spraken gebroken Engels.

"Ze zeiden dat ze uit Dubai kwamen. De man wilde geld wisselen en zei dat hij een verzamelaar was, op zoek naar briefjes van 20 euro waarvan het serienummer met een F begint", vertelt Kaminski in Het Belang van Limburg.

De eigenaar van de zaak nam het geld uit de kassa en begon te zoeken naar de gewenste biljetten. "Tot de man het stapeltje uit mijn handen nam om elk biljet nauwgezet te bekijken. 's Avonds ontdekte ik pas dat er 400 euro was verdwenen."

Goochelwerk

De man ontdekte via YouTube hoe de daders te werk gingen. "Ze plooien de biljetten vliegensvlug dubbel, waardoor het lijkt alsof je een volledig stapeltje terugkrijgt. Ik heb de man nooit uit het oog verloren, en toch kon hij me om de tuin leiden. Het was echt goochelwerk", aldus Kaminski.