Anuna De Wever maakt zich erg verontrustende bedenking: “Dan vallen er miljoenen doden en zal niets nog hetzelfde zijn”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever was dit jaar niet uit de media weg te slaan. De 17-jarige klimaatactiviste kreeg intussen ook heel wat tegenstanders.

“Ik ben gewoon meer in de media, dus een makkelijke schietschijf. Ook het feit dat ik zo jong én vrouw ben, helpt niet. Maar de aversie die ik krijg, wijt ik vooral aan het feit dat veel mensen de ernst van de ­situatie nog niet doorhebben”, bedenkt Anuna De Wever zich in Het Nieuwsblad.

Op Pukkelpop werd Anuna en enkele van haar vriendinnen zelfs aangevallen. “Ik snap dat het extreem aanwezig is en daardoor opdringerig kan lijken, maar als je begrijpt waarom dat gebeurt, kan je het niet beu zijn.” 

"De mensheid is in gevaar en er zullen miljoenen doden vallen"

“Ik heb nog nooit iemand gehoord die zei: Ik besef dat de mensheid in gevaar is en er miljoenen mensen zullen sterven aan klimaatopwarming, dat heel de wereld er anders zal uitzien als we nu niet in actie schieten.” 

“Maar toch, ik ben dat klimaatactivisme echt wel beu, hoor. Het is zo naïef om te denken dat klimaatactivisten ooit zouden stoppen voor eender welke weerstand, want dat is niets in vergelijking met het doel waarvoor we strijden."