Zij kon het niet meer aanzien: "Toen ik dat toneel zag in het parlement, dat was de druppel"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sihame El Kaouakibi van Open VLD is een nieuwkomer in het Vlaams parlement. In een gesprek met Radio 1 legt ze uit waarom ze de stap naar de politiek zette.

Met Sihame El Kaouakibi laat Open VLD een frisse wind doorheen het Vlaams parlement waaien. De 33-jarige oprichtster van het stadsproject 'Let's Go Urban' legt uit wat haar aantrekt in de politiek.

"Ik heb vaak de vraag gekregen om in de politiek te stappen, maar zei altijd: nee, ik pas, ik ben volop met mijn ondernemerschap bezig. Tot ik de status quo in de politiek zelf begon aan te klagen. Het Marrakesh-pact waardoor de regering is gevallen, dat toneel wat ik daar heb gezien, dat was het moment dat ik besliste: ik doe het", zei El Kaouakibi tegen Radio 1.

"Vandeurzen is mijn politieke vader"

Een andere nieuwkomer in de politiek is Nawal Farih, zij is Kamerlid voor CD&V in het federaal parlement. "Ik ben altijd een zeer geëngageerde vrijwilliger geweest in mijn eigen stad. Ik heb aan meerdere projecten rond kansarmoede en talentontwikkeling meegewerkt en stond in nauw contact met de burgemeester. Ik deed ervaring op op het kabinet van Jo Vandeurzen. Die beschouw ik als mijn politieke vader", aldus Farih.